Onze specialisaties en therapieën

Overzicht

Redcord

Redcord is een suspensietherapie ontwikkeld in Noorwegen die toelaat om de zwakkere spiergroep(en) op te sporen om daarna functioneel en pijnvrij te behandelen en trainen.
Redcord-therapie focust zich daarnaast op ‘bewustwording’ over het gebruik van de juiste spieren. Redcord is uiterst geschikt voor functionele krachttraining en blessurepreventie.

Redcordkleur3

Lymfedrainage

Het lymfestelsel speelt een belangrijke rol bij het voorzien van een ideale leefomgeving voor onze lichaamscellen. De lymfe vervult een voedende, zuiverende en drainerende rol. Lymfedrainage is een normale, natuurlijke functie in ons lichaam, die bemoeilijkt kan worden door ziekte, stress of als gevolg van een trauma. Manuele lymfedrainage is een zachte, ritmische massage die het gebrek aan natuurlijk drainage gedeeltelijk compenseert.Een manuele behandeling verbetert de lymfecirculatie en helpt afvalstoffen af te voeren. Aanvullend kan er gewerkt worden met lymfetaping om het resultaat langer te behouden. Deze behandeling wordt zowel in acute als in een chronische (onderhoud) setting gegeven.

Lymfe1Kleur

Mulligan concept

Het Mulligan concept is een manuele mobilisatietechniek voor gewrichten. Met de techniek proberen we op een pijnloze manier het natuurlijke bewegingspatroon van het gewricht te herstellen. Specifiek voor Mulligan is de actieve correctie.  

De therapie gaat uit van “sporingsproblemen”, in gewrichten die klachten geven tijdens bewegen.  Met behulp van duw-, trek- of schuiftechnieken, kan het gewricht zijn natuurlijke beweging terug krijgen. De behandeling is  pijnvrij en wordt door de patiënt als aangenaam ervaren.

Herhalen van de juiste positie van het gewricht is zeer belangrijk en daarom zijn huiswerk-oefeningen of taping vaak aangewezen. Zo krijg je een langduriger effect/resultaat.

Mulligantennis2kleur

Taping

Kinesiotaping

Kinesiotape is rekbare, katoenen tape die door de kinesitherapeut op het lichaam wordt toegebracht om bepaalde spieren extra te ondersteunen. De elastische stof stimuleert de bloed- en lymfedoorstroming waardoor het spierweefsel versterkt wordt. De tape vermindert ook de druk van de onderhuid waardoor er bij ontspanning meer ruimte vrij komt, waardoor de pijn vermindert. Mensen die minder pijn ervaren, bewegen meer. Door meer te bewegen, genezen ze sneller.

Klassieke taping

Het aanleggen van een klassieke, niet elastische tape heeft als doel de beweeglijkheid van een gewricht te beperken of de positie van een gewricht te corrigeren. Wie bijvoorbeeld de enkel of pols heeft verzwikt, krijgt dankzij de klassieke taping bescherming aan ligamenten en kapsels van het gewricht.

Rugschool

Rug- en nekpijn zijn de meest voorkomende chronische klacht in België. Door dagelijks te weinig te bewegen kampen mensen met zwakke rug- en buikspieren. Maar ook foute houdingen liggen aan de basis van het probleem. Revanoord biedt mensen met rug- en nekklachten een individuele rugscholing. We focussen daarbij eerst op het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van de pijn door houdingscorrectie en stretching. Daarna bouwen we kracht en spierevenwicht op dankzij doelgerichte oefeningen. We leren je daarnaast correcte houdingen aan en geven je een oefenschema mee ter preventie van verdere rugklachten.

IMG_8511

Pre- en postnatale kinesitherapie

Zowel tijdens als na de zwangerschap ondergaat de vrouw fysisch en psychisch veel veranderingen. Kinesist Ianthe Veeckman geeft begeleiding bij de pre- en postnatale fase van de zwangerschap. Dit betreft houdingen tijdens de arbeid, de foetale posities, de mogelijke problemen tijdens en na de zwangerschap maar ook praktijk rond de ontspanning en de pre- en postnatale oefeningen voor de bekkenbodem.

Zelfs als de pre- en postnatale fase van de zwangerschap probleemloos verloopt, kunnen er oefeningen worden aangeboden met specifieke aandacht voor de bekkengordel en het abdomen om nadien tot sporthervatting te komen.

woman-358779_1920

Dry needling

Dry needling is een techniek voor myofasciale klachten waarbij we met droge naalden (zonder medicatie) de spieren gaan aanprikken op specifieke triggerpunten. De methode gebruikt dezelfde dunne naalden als acupunctuur maar gaat niet de energie meridianen aanprikken. Het resulteert vaak in het afnemen van de lokale spierspanning wat pijnvermindering en verbetering van de mobiliteit in zowel de spieren als de aangrenzende gewrichten veroorzaakt.

Maak nu een afspraak, bel 03.297.08.90

[/vc_column_text][/vc_accordion_tab]

Loopanalyse

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.
Loop je regelmatig maar heb je tijdens of na last van een blessure? Laat dan je loophouding analyseren bij Revanoord. We onderzoeken je manier van bewegen, geven je inzicht in je looptechniek en werken samen met jou naar concrete oplossingen om beter, gezonder en vrij van lasten te joggen.

Copyright © 2018 Revanoord. All Rights Reserved. | Cookie policy | Privacy policy